Zastanawiam się czy mieliście kiedyś okazje wędzić na powietrzu wędliny lub ryby?
Powiem wprost zapach jest zajebisty uwielbiam pachnieć wędzarnią to lepsze niż jakikolwiek perfum czy cokolwiek ten zapach automatycznie narzuca smak i budzi zmysły.
Dzisiaj od samego rana wyjechałem do ubojni po głowy świńskie udało mi się je kupić choć dość drogo mi to wyszło mam nadzieje ,że warto za 2 głowy zapłaciłem 65 zł , cena za kilogram 4,5 więc łatwo przeliczyć sobie wagę. Tak głowy były duże. Obrobiłem je w domu następnie udałem się na wieś do rodziców , żeby je uwędzić. Proces wędzenia będzie trwał od 24-32 godzin potem mam nadzieję ,że mój dziwaczny przepis się sprawdzi. Film z przygotowania oczywiście wrzucę jak będzie już szynka gotowa do spożycia. Tymczasem kilka fotek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz